Clinica Metropolitan Vet

Bine ati venit la Clinica Metropolitan Vet

Bine ati venit la Clinica Metropolitan Vet

Bine ati venit la Clinica Metropolitan Vet , Suntem o echipa tanara , am fost si suntem cotati de clientii nostri ca o echipa profesionista in domeniu veterinar .

Am invatat tot ce se poate invata despre noutatiile in medicina veterinara si tinem pasul in continuare cu noutatile prin cursuri , conferinte in tara si in afara tarii .

Echipamentele medicale ce le avem in dotare sunt noi si de ultima generatie.

Avand echipamente si cunostiinte de ultim moment putem sa va oferim servicii veterinare  de inalata calitate si siguranta .

Deviza noastra este siguranta , daruire , incredere si profesionalism ; vrem ca animalul dumneavoastra de companie sa fie tratat in conditii de siguranta si fara riscuri .

Oferim o gama variata de servicii medical veterinare si sa ofere companionilor dumneavoastra, adevarati membri ai familiei, o viata lunga si sanatoasa .

Serviciile nostre oferite sunt:

  1. Consultatii generale si de specialitate

Este esential pentru sanatatea companionilor dumneavoastra sa le oferiti consultatii medicale profilactice. Multe probleme de sanatate pot fi evitate prin consulturi regulate, motiv pentru care recomandarea noastra este efectuarea acestora la interval de 6 luni.

Deviza noastra – Este mult mai usor sa previi decat sa combati!

In cadrul clinicii noastre oferim consultatii generale, dar si consultatii de specialitate.

Prin pregatirea noastra continua ne-am specializat in ceea ce priveste serviciile de medicina de urgenta, cardiologie veterinara, ecografie abdominala, neurologie si neurochirurgie.

  1. Ecografie (ecografie toracica/cardiaca/abdominala/tesuturi moi)

Ecografia reprezinta o metoda de diagnostic non-invaziva, nedureroasa si extrem de utila in diagnosticarea numeroaselor afectiuni medicale:

Patologii cardiace,

Boli hepatice,

Renale,

Gastro-intestinale,

Uro-genitale,

Endocrinologice,etc.

Ecografia releva detalii minutioase legat de structura organelor interne, identificarea maselor tumorale, chisturilor/abceselor, efuziunilor cardiace/toracice/abdominale, etc.

Cu ajutorul ecografiei se pot realiza punctii ecoghidate pentru stabilirea unui diagnostic in ceea ce priveste natura formatiunilor identificate in cadrul examinarii.

De asemenea, practicarea unui ecografii AFAST in orice traumatism este imperios necesara.

In cadrul acestui examen rapid se pot identifica hemoragii cavitare sau leziuni ale organelor interne, fiind vital pentru managerierea terapeutica a unui pacient posttraumatism.

Totodata, ecografia este utila pentru diagnosticarea gestatiei  si pentru monitorizarea acesteia.

La Metropolitan Vet medicii nostri ofera acest serviciu realizat cu un aparat performant si cu o experienta vasta dobandita atat prin practica medicala, cat si prin cursuri de specialitate.

 

 Clinica Veterinara , Cardiologie veterinara , cabinet veterinar Bucuresti

  1. Laborator analize medicale Veterinare

Trebuie sa punctam faptul ca pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine sunt necesare efectuarea analizelor complementare.

Clinica noastra ofera o gama larga de investigatii si analize de sange: analize hematologice, biochimice, urina, hormonale, examene citologice, parazitologice, micologice si bacteriologice.

De asemenea, efectuam teste serologice rapide pentru diagnosticarea diferitelor afectiuni (boli parazitare, bacteriene, virale, etc).

Efectuarea investigatiilor de laborator poate dura intre 30 si 60 de minute, in functie de multitudinea acestora si tipul de analiza recomandata/solicitata.

Pentru diagnosticarea timpurie a  diferitelor afectiuni (insuficienta renala cronica, hipertiroidism felin, hiperadrenocorticism, hipotiroidism canin, etc) recomandarea medicilor nostrii este efectuarea screeningurilor de 2 ori pe an.

  1. ATI (anestezie si terapie intensiva)

 

Anestezia se folosește  în proceduri chirurgicale pentru a le permite pacienților să suporte o intervenție chirurgicală fără durere.

Interventiile chirurgicale se realizeaza cu ajutorul anesteziei inhalatorie, anestezie care permite trezirea rapida a pacientului postoperator.

De  asemenea, intraoperator, pacientii sunt monitorizati constant (temperatura, SPO2, electrocardiograma). Binenteles ca acordam si o atentie sporita postoperator, pacientilor nostrii.

In cadrul clinicii Metropolitan Vet, pacientii cu afectiuni grave beneficiaza de ingrijire medicala in regim de terapie intensiva.

  1. ChirurgieVeterinara

Clinica noastra ofera o paleta larga de interventii chirurgicale, pornind de la interventii de rutina (ovariohisterectomii, orhidectomii, etc) la urgente chirurgicale si chirurgie de specialitate (remediere defecte sindrom brahicefalic, neurochirurgie, chirurgie cardio-toracica, etc).

Dispunem de tot echipamentul necesar : aparat anestezie inhalatorie, sursa de oxigenoterapie, monitorizare functii vitale, controlul temperaturii cu ajutorul pernelor incalzite, etc.

Pentru siguranta anesteziei, recomandarea noastra este un consult preoperator (in cazul pacientilor chirurgicali non-urgenta) in cadrul caruia se va efectua un screening: analize de sange, analize urina, consult cardiologic (interes pentru pacientii geriatrici).

Un aspect foarte important dupa care ne ghidam – Varsta nu este un criteriu pentru anestezie!! Indiferent de varsta pacientilor nostrii, exista protocoale adaptate in functie de afectiunile sistemice decelabile la consultul preoperator.

  1. Stomatologie veterinara

            Problemele dentare la animalele noastre de companie pot sa apara dupa varsta de 1 an, mai ales la rasele predispuse genetic (Yorkshire Terrier).

Semnele primare constau in: apatie, respiratie urat mirositoare, gingii care sangereaza cu usurinta, depuneri de tartru de culoare brun-galbuie, hipersalivatie, masticatie cu dificultate (frecvent apare refuzul hranei solide).

Este foarte important efectuarea unui consult stomalogic anual pentru prevenirea afectiunilor dentare.

In cadrul clinicii Metropolitan Vet oferim urmatoarele servicii: detartraj cu ultrasunete, extractii dentare caduce si definitive, chirurgie buco-maxilo-faciala.

  1. Dermatologie Veterinara

Problemele dermatologice la animalele de companie sunt foarte des intalnite. Semnele variaza de la  prurit exces, cadere excesiva a parului, pustule, cruste, secretii auriculare, pana la depilatii locale si generalizate.

Medicii nostrii ofera un consult dermatologic complet in cadrul caruia se pot efectua o serie de investigatii: examinare Lampa Wood, examene parazitologice, citologice, bacteriologice, micologice, biopsii cutanate, etc.

Foarte frecvent la animalele senioare, problemele dermatologice sunt asociate cu probleme hormonale sau disfunctii organice ( insuficienta renala/hepatica), de cele mai multe ori fiind necesare si analize de sange complementare.

 

 

  1. Oftalmologie Veterinara

Afectiunile oftalmologice de cele mai multe ori sunt dificil de observant, insa  acestea sunt foarte des intalnite. La clinica noastra le putem depista timpuriu si trata corespunzator.

10 . Consultatii puppy si medicina preventiva

            Daca v-ati achizionat sau adoptat recent un companion si inca nu stiti cum sa il ingrijiti corespunzator, clinica noastra ofera consultatii care cuprind informatii despre cum sa-ti ingrijesti puiutul.

Recomandari alimentare, restrictii, schema de deparazitare interna si externa, schema de vaccinare, recomandari legate de suplimentele vitamino-minerale, etc.

Obiceiul simplu de a vaccina si deparazita regulat animalul tau de companie, duce la o viata sanatoasa.

In cadrul clinicii Metropolitan Vet se pot efectua urmatoarele : deparazitari interne, deparazitari externe, vaccinari, microcipari, eliberare carnet de sanatate si pasaport, inregistrare in RECS (Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan).

     11. Farmacie si diete veterinare

Clinica noastra dispune de o paleta larga de medicamente si suplimente de uz veterinar si de o serie de diete veterinare pentru a putea asigura cea mai buna ingrijire a animalelor dumneavostra de companie.

Majoritatea medicamentelor pot fi achizionate din farmacia noastra iar in cazul in care acestea nu sunt in stoc se pot comanda.

Bine ati venit la Clinica Metropolitan Vet , va asteptam oricand la sediul nostru din Cotroceni sau pentru programari la numarul de telefon 0742177617